Utskrift

Spillavhengighet

Skrevet av Tor-Steinar Jorem. i kategorien LBS

c_633_366_16777215_00___images_Avdelinger_spill_e.jpg

faksimile fra norsk-tipping.no

 

Sliter du med avhengighet til pengespill på nett, automatspill, odds eller andre former for spill? På Lade Behandlingssenter behandler vi spilleavhengige gjennom polikliniske samtaler.

Behandlingen du vil få av oss består av individuelle samtaler. Ukentlig i starten, etter hvert trappes hyppigheten ned. Behandlingen blir individuelt tilpasset.

Spilleavhengighet er en egen diagnose, og en har rett til behandling. Spilleavhengighet kan ses på som en sosial og psykologisk forstyrrelse mer enn en medisinsk.

Mange venter dessverre lenge med å søke hjelp, og konsekvensene har gjerne blitt store. Er du i tvil om du har et problem, ta gjerne kontakt med oss. Erfaringsmessig gir behandling gode resultater.

Spill i Norge

Pengespill i Norge har utviklet seg til å bli storindustri i milliardklassen: I det regulerte norske pengespillmarkedet ble det i 2012 omsatt for 28,6 milliarder kroner. I tillegg anslår Lotteritilsynet at nordmenn spiller for mellom fem og åtte milliarder kroner brutto på utenlandske nettselskaper. På verdensbasis regner en med en omsetning på nesten 2,4 billioner kroner.

Hvem blir avhengig?

Spilleavhengige er like forskjellige som andre folk.  De finnes i alle samfunnslag. Mange tror spilleavhengighet handler om ansvarsløshet og dumhet, og at det er bare å ta seg sammen. Disse holdningene er vonde å møte for de som har et spilleproblem, og de øker skamfølelsen og terskelen for å be om hjelp. Spilleavhengighet handler ikke om intelligens, det handler om følelser.

Svarer du JA på disse spørsmålene kan det være aktuelt for deg å be om profesjonell hjelp:

•    Påvirker spillingen din familie, arbeid, sosiale forpliktelser og andre aktiviteter?
•    Er du mer opptatt av spill enn du selv og dine andre synes er bra?
•    Har du noen gang følt behov for å spille for mer og mer penger?
•    Har du noen gang løyet for mennesker som er viktig for deg om hvor mye du spiller?
•    Tror du at det bare er et spørsmål om å holde ut, og ikke la sjansen til å vinne gå fra deg?

Kontaktperson: Anne Elisabeth Sandnes Telefon: 73 84 85 00


Du kan lese mer om spilleavhengighet på nettstedet hjelpelinjen.no