Utskrift

Gir en dag til Kompasset og Barnas Stasjon

Skrevet av Tor-Steinar Jorem. i kategorien LBS

c_633_366_16777215_00___images_AGS_barnas_stasjon_2.jpg

Slik skal det være! Elevene ved Strinda videregående skole jobber i høst en dag for et godt og verdifullt tiltak. Og det er Kompasset og Barnas Stasjon i Trondheim som i år får motta resultatet av innsatsen.

Strinda har om lag 1200 elever, og det antydes at de to Blå Kors-virksomhetene kan få en gave på opp mot 250 000 kroner. Et fenomenalt beløp som garantert vil glede mange barn og unge i Trondheim.

Torsdag var Hildegunn Hals fra Barnas Stasjon og Bodil Lien fra Kompasset på Strinda videregående skole hvor de informerte elevene om arbeidet sitt blant barn og unge i Trondheim. Pengene som kommer inn under aksjonen vil trolig bli jevnt fordelt mellom de to virksomhetene.

Hele greie er et elevstyrt prosjekt. Med andre ord; elevene gjør alt. De administrerer, de jobber, de samler inn pengene og de får til slutt lov til må gi dem til Barnas Stasjon og Kompasset..

«Jobbe – og innsamlingsdagen» er fredag 1. november.

Fagsjef for politikk og kommunikasjon i Blå Kors Norge, Sten Magne Berglund, uttrykker stor takknemlighet for Strinda-elevenes bidrag.

- Alle barn fortjener en god start på livet. En oppvekst fylt av trygghet, kjærlighet og omsorg. Sånn er det ikke alltid. Gjennom skoleaksjonen til elevene på Strinda videregående skole får Blå Kors en mulighet til å hjelpe flere barn og unge som trenger det, sier han.
 
Bente Amundsen som er leder på Barnas Stasjon er også glad for at Strinda-elevene støtter opp om virksomheten.

- Vi har fått signaler om at det kan bli kutt i bevilgningene fra kommunen, og det er opplagt at en slik støtte vil bety mye for oss og de som får hjelp gjennom tilbudene våre, sier Bente Amundsen.

Kompasset i Nordre gate og Barnas Stasjon i OIav Trygvassons gate er to av de tre virksomhetene til Blå Kors i Trondheim. Kompasset er en del av arbeidet til Lade Behandlingssenter.