Utskrift

Sjekk dagtilbudet på LBS

Skrevet av Tor-Steinar Jorem. i kategorien LBS

slides%20564%20336.jpg

LBS tilbyr  et poliklinisk behandlingstilbud som ikke forutsetter døgninnleggelse.


- I dette tilbudet inngår blant annet veiledet trening, ulike gruppetilbud, undervisning samt mulighet for å spise middag i kantina vår, forteller Åse Prestvik som er avdelingsleder på Klinikkavdelingen.

Åse Prestvik sier til ladebs.no  at det nye dagtilbudet er skreddersydd den enkelte.

- Vi har en laget en timeplan som er ment å være en meny som den enkelte kan komponerer sin personlige timeplan ut fra.

TIMEPLAN FOR DAGTILBUDET

dagtilbudetc.jpg

 

Ved å klikke her kan du laste ned brosjyren (PDF-fil) som forteller alt om dagtilbudet.

- Vi regner med at en del av de pasientene vi har fra før vil benytte dette for en tettere oppfølging etter døgninnleggelse, men vi ønsker også nye pasienter velkommen til dagtilbudet, sier Åse Prestvik.

Åse Prestvik forteller at det er utarbeidet en timeplan for tilbudet.  En timeplan som gir en svært variert dag på LBS.

Her er noen av de aktivitetene som preger dagtilbudet på LBS:

Fysisk trening: Et tilbud til de som ønsker å trene under veiledning av kvalifisert fagperson, og som vil oppnå helsegevinst gjennom regelmessig trening og fysisk aktivitet. Regelmessig trening vil bidra til å øke brukernes livskvalitet.

Undervisning/temagrupper: Det vil bli gitt tilbud om undervisning om ulike tema som lettere psykiske lidelser, rus og avhengighetsutvikling, behandlingstilbud, rus og familieperspektivet, fysisk aktivitet og psykisk helse, skadevirkninger og kosthold/ernæring.

Dagtilbud med et familieperspektiv: Avdeling for gravide og småbarnsfamilier tilbyr dagbehandling spesielt rettet mot barn, ungdom og foreldre som har erfaring med rus i familien eller i nære relasjoner.

Middag/sosialt samvær: Brukere av dagtilbudet kan kjøpe rimelig middag i kantina mandag til fredag.

Deltakelse som dagpasient krever henvisning fra for eksempel fastlege eller NAV. De som allerede er pasient/bruker ved Lade Behandlingssenter kan henvises fra vårt eget system. For nye pasienter sendes henvisning til St. Olavs Hospital, Klinikk for rus- og avhengighetsmedisin, postboks 3250, Sluppen, 7006 Trondheim

Det vil være en egenandel for deltakelse i dagtilbudet, og betalingen inngår i samme frikortsordning som polikliniske samtaler, time hos fastlege, undersøkelse på sykehus osv.