Utskrift

LBS & Blå Kors & Jørn Hoel i sentrum!

Skrevet av Tor-Steinar Jorem. i kategorien Aktuelt

c_633_366_16777215_00___images_Diverse_LBS_a.JPG

Jørn Hoel traff blink med åpningssangen sin. Han fikk hundrevis av bytravere i Trondheim til å synge «Ei hand å holde i». Det er jo Blå Kors- og LBS-verdier fra første tone.

Tidgiveraksjonen, med milslukerne Eirin Toppen og Maria Erichsen i spissen, var svært synlige da de nådde Nordre gate lørdag formiddag. En aldri så liten sjarmøretappe fra Kristiansten Festning, via Bakklandet, Den Gamle Bybro og Nidarosdomen ble unnagjort før det var klart for Blå Kors-treff i ei lørdagstravel gågate.

Med seg på turen mot sentrum hadde de en Aglo-representant (Jorun Dybvad) og Kristin Rostadmo fra Lade Behandlingssenter.

c_633_366_16777215_00___images_Diverse_ladebsc.JPG

- Det har vært en kjempefin tur. En opplevelse for livet. Vi har møtte mange som har lurt på hva det er vi driver med, sa Eirin og Maria da vi møtte dem.

Fjell, skog, landevei, Norge, Sverige, Finland, stier og E6. De har vært innom det meste på strekningen fra Nordkapp til Trondheim.

- Fjellet er definitivt best å gå i. E6 litt mer så som så, egentlig, forteller de to.

- Vi gar ca. 22 kilometer i snitt hver dag. Det har gått overraskende bra så langt. Mandag setter vi kursen mot Trollheimen. Vi er litt usikre på om vi går inn i Trollheimen via Melhus eller Orkdal, sa de to jentene som måtte fortelle trønderne om prosjektet sitt. Intervjuet av Jørn Hoel.

Midt-Norge er et godt Blå Kors-distrikt med Kompasset, Lade Behandlingssenter og Barnas Stasjon i Trondheim og med Aglo Opplæringssenter i Stjørdal. Alle fire var på plass med stands i Nordre gate.

Kristin Rostadmo hadde med seg rollups fra LBS, og det var mange som i løpet av formiddagen ble fora med både Jørn Hoel-klassikere, laks og LBS-stoff. Den ene førte liksom automatisk til det andre. Fin løsning.
Jørn Hoel på scenen, laks grillet av Erik Lier fra Mathallen. Det trekker litt ekstra folk. Førstnevnte med noe som vel kan betegnes som en mini «sviskekonsert». Og innimellom «sviskene» var samme Hoel særdeles dyktig til å formidle hva Blå Kors står for og hva det innebærer å være Tidgiver. Det helt nytt ord for det å være frivillig.

c_633_366_16777215_00___images_Diverse_LBSb.JPG

Og som seg hør og bør; i Trondheim stiller selvsagt Blå Kors sin generalsekretær (og ex-LBS-chæf), Jan Elverum, opp.

- Elverum???? Er det mulig å hete det for en ækt trønder, undret intervjuer Hoel. Elverum grep sjansen og presenterte Blå Kors-arbeidet i Trøndelag. Det er jo litt av en pakke.

Da Jørn Hoel skulle presentere Eirin Toppen og Maria Erichsen sa han (på nordlandsk) vel det som alle innerst inne egentlig mente…

- Dæm må vær «steike toillat»…

- Vi ville bare gjøre noe mer enn det som er vanlig når man er på tur, repliserte de to jentene.

- Vi ville presentere Blå Kors sitt arbeid. Og for oss er det mer verdifullt å gi tid enn å gi penger. Turen har endra i alle fall oss to, sa de som i løpet av tida i Trondheim fikk tid til å besøke både Lade Behandlingssenter og Barnas Stasjon.