Utskrift

På jakt etter tidgivere

Skrevet av Tor-Steinar Jorem. i kategorien Aktuelt

c_633_366_16777215_00___images_Diverse_tidgiver.jpg

Blå Kors Norge, hvor Lade Behandlingssenter er en av de største aktørene, lanserer i disse dager begrepet «TIDGIVER»

Frivillighet handler om å gi tid til hverandre. Derfor TIDGIVER!

Det er en nasjonal kampanje som starta på Nordkapp på selveste 1. april, og i sentrum for aksjonen; friluftslivstudentene Eirin Toppen og Maria Erichsen som har starta å gå fra nord til sør – hele Norge på langs!

Og de er på jakt etter TIDGIVERE! Les derfor mer jaktstoff på tidgiver.no

I dag er det 7. april, og den første uka har stort sett handla om å komme seg sørover med planker under skoene. Ski med andre ord. I morges var det fortsatt vinter i Finmark, og da jentene våkna var det vinter med snø(!) og kulde inne i teltet. Utfordring…

- En Tidgiver er et menneske som gir av sin tid til brukere i Blå Kors. Med dette ønsker vi å inspirere mennesker til å se på tid på en annen måte, og forhåpentligvis vil flere bli nysgjerrige på hva det vil si å være en Tidgiver, sier Jan Elverum som er generalsekretær i Blå Kors Norge.

Kampanjen skal bidra til å vise den viktige rollen Blå Kors har i samfunnet, og bidra til at nye mennesker blir begeistret og engasjert over Blå Kors sitt arbeid. I forbindelse med kampanjen starter også en rekrutteringskampanje hvor målet er å rekruttere flere til frivillig innsats i Blå Kors.

Eirin og Maria skal altså gå fra Nordkapp til Lindesnes. Jentene gir dermed ca. 3600 timer til å jakte på nye Tidgivere, og de får derfor selv testet det å være Tidgiver. Du kan også følge jentene ferd på Instagram og Snapchat.

Kampanjeperioden er 1. april til 31. august. Og i løpet av denne tiden er jentene så heldige at de også får sprade gjennom hele Midt-Norge. Akkurat hvor de går er litt uklart. De velger neppe E6 hele veien…, men de kommer til Trondheim sentrum!

Så kjære trøndere med Blå Kors-gener; sett av tida rett etter månedsskiftet mai/juni. Da har de kryssa grensa fra NORD til MIDT. Trolig turens herligste uker. Vakrest natur, de artigste folka, de mest spennende opplevelsene osv. osv.  Og hos oss blir de en tre ukers tid. Går og går. Over fjell, gjennom dal, langs veier og over bekker. Inn i et telt, ut av ei hytte, inn til noen koselige folk og ut til kaffe hos naboen av dem igjen. 10. juni for eksempel så havner de på Hegra som ikke er så langt unna Aglo vgs. Nordtrønderne i Blå Kors har store planer om å gå laaaaangt sammen med de to spreke jentene.

Dagen derpå; altså 11. juni, er det stormønstring – faktisk – på Nordre i selveste Trondheim. Programmet er ikke spikra, og ryktene er foreløpig på det hemmelige stadiet, men vi kan love en stormønstring med nasjonale og ikke minst lokale styrker. Og vi trøndere som jobber på Aglo, Lade BS, Kompasset og Barnas Stasjon er selvsagt spesialinviterte til Nordre gate! Vi kommer tilbake med mer stoff.