Utskrift

Sjekk ut LBS-yogaen!

Skrevet av Tor-Steinar Jorem. i kategorien Aktuelt

c_633_366_16777215_00___images_Diverse_YOGA.jpg

Hver eneste fredag. Pasienter og ansatte. Spreke og litt mindre spreke. Alle fasonger. Gutter og menn, jenter og kvinner. Med andre ord; LBS-YOGA!

Et skikkelig fellesprosjekt som definitivt gir resultater, skal vi tro en av initiativtakerne bak LBS-yogaen, June Almli.

- Hvilken nytte har dere av yoga midt i arbeidstida en travel fredag?

- Det å være med på yoga er en selvutfordring som gir selvutvikling. Det er kanskje en ukjent arena for mange. Du blir bedre kjent med kroppen din, og så er det positivt å gjøre noe i fellesskap med andre, forteller June.

Det er også verd å nevne at det var Skjermingsavdelingen som er ideskaperen til LBS-yoga.

De som har prøvd yoga – og det er en aktivitet som du definitivt ikke trenger resept på - kan fortelle at yoga lindrer både angst, depresjon og indre uro. De som ikke plages av den slags kan dra nytte av en aktivitet hvor du oppnår bedre kroppskontakt gjennom pust og øvelser som virker avspennende. Yoga kan også bidra til økt konsentrasjon gjennom fokus på pust og balanseøvelser.

Videre inneholder yoga mye fin tøyning som hindrer at muskelgrupper i kroppen spenner seg og stivner.

Vinn-vinn-situasjon med andre ord.

- Hva betyr det å ha slike tiltak hvor BÅDE pasienter og ansatte deltar på lik linje?

- Det betyr svært mye.  Spesielt med tanke på likeverdsprinsippet. Det er ikke forskjell på pasienter og ansatte. Vi ønsker at slike tiltak skal gjenspeile oss på Lade, sier June Almli.

Dette skjer altså hver fredag fra elleve til tolv på formiddagen. Alle med en fot innom LBS-systemet er potensielle deltakere.

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger både fra ansatte og pasienter. Flere personer kommer igjen og igjen, og det er jo en positiv tilbakemelding i seg selv, forteller June Almli.

LBS er en såkalt IA-bedrift (inkluderende arbeidsliv) og der ligger muligheter til å søke IA-midler. LBS søkte, og fikk  ja på en søknad om forebyggings- og tilretteleggingstilskudd på gruppenivå.

Det primære målet er at dette skal ha en helsefremmende effekt på alle, det skal fremme nærvær og det skal styrke det sosiale mellom pasienter og ansatte.

Med andre ord; treffer du på en ansatt eller en pasient som ser ut til å trivest litt ekstra godt med både seg selv og omgivelsene, er muligheten for at det er en LBS-YOGAIST relativt store…