Utskrift

LBS-hverdagen på film

Skrevet av Tor-Steinar Jorem. i kategorien Aktuelt

c_633_366_16777215_00___images_Nyhetsbilder_film_lade.JPG

En 135 minutters stjernefilm fra Blå Kors Lade Behandlingssenter (LBS)…? Neida, men vi har definitivt blitt festa på filmrullen denne uka

Blå Kors har blitt omfattende greier, med virksomheter med en stor spennvidde. Faktisk mye større enn det folk flest er klar over. Det er derfor behovet for å vise hva organisasjonen driver med bare blir større og større.

Onsdag var altså et enmanns-filmteam fra filmselskapet Applaus i aksjon med kamera og mikrofon på LBS.  Harald Herland er produsent, regissør, fotograf og daglig leder i Applaus, og altså hyra inn for å filme hverdagen i Blå Kors. Vårt hovedbilde viser Herland i aksjon hos Blå Kors-naboen vår, Aglo vgs mens bildet nederst  i saken er fra LBS.

Med Åse Prestvik som LBS-guide, var Harald Herland innom det som er av avdelinger på LBS. Blant annet Skjermingsavdeling, Klinikkavdeling, Poliklinikk og utredningsavdeling, Avrusningsavdeling og AGS. Spennende rundtur med andre ord. Filmen blir laget i reportasjestil.

- Vi har hatt en fin dag med filming på alle avdelinger som tilbyr pasientbehandling, og i tillegg har Ann Mari Romul (pårørende og brukerrådsrepresentant) vært intervjuet. Jeg mener vi har fått vist bredde, engasjement og kvalitet i tilbudet ved LBS, sier Åse Prestvik til ladebs.no.

Det skal blant annet lages fire korte filmsnutter som til sammen skal gi et bilde av det frivillige Blå Kors. Disse skal først og fremst skildre det frivillige Blå Kors-arbeidet. Fra de ulike tilbudene til rusmisbrukere, via Barnas Stasjon og til ettervernstilbudet Steg for Steg. Disse filmsnuttene vil blant annet bli brukt på Blå Kors sine hjemmesider som et rekrutteringstiltak av frivillige.

en litt lengre film som viser hele Blå Kors på nært hold. Det er her vi på LBS kommer inn i bildet..., eller filmen om en vil.

- Målet vårt er å vise hvor allsidig om omfattende Blå Kors er, forteller Stig Søderstrøm som har ansvar for frivilligheten i Blå Kors.

- Våre egne ansatte og medlemmer er definitivt en målgruppe. I tillegg kan denne filmen også brukes i eksterne sammenhenger som kurs og konferanser, sier Sederstrøm til ladebs.no.

Harald Herland har i løpet av denne uka skaffet seg førstehånds kjennskap til det arbeidet Blå Kors driver i regionen vår. Mandag var han på Barnas Stasjon og Aglo videregående skole, tirsdag besøkte han Kompasset mens han altså onsdag brukte dagen sin her på Lade.

Hele dagen var satt opp til filming, og selve premieren er på Blå Kors sin nettverkskonferanse i Sandefjord i slutten av januar.

c_633_366_16777215_00___images_Nyhetsbilder_film.JPG