Utskrift

Mestre jobben – mestre livet

Skrevet av Tor-Steinar Jorem. i kategorien Aktuelt

c_633_366_16777215_00___images_Avdelinger_raskere_tilbake_sept_14.jpg

 

Nytt kurs «Mestre jobben – mestre livet» starter på Lade Behandlingssenter om kort tid. Kurs nummer ni i regi av LBS-prosjektet Raskere tilbake.

Om «kort tid» betyr i klartekst at kurset er i ukene åtte og ni;  start mandag 23. februar og avsluttes fredag 6. mars. To uker (uke 16 og 17) med fire kursdager pr. uke, 13.04 – 24.04.

Bildet vårt er fra fjorårets kurs og viser blant annet kursleder Mari B.J. Teig i en gruppesamtale.

Kurset er først og fremst beregnet på personer  som er i jobb og har et rusproblem. Du kan være usikker på omfanget av rusproblemet, eller er usikker på hvilken type hjelp du trenger.

I kurset «Mestre jobben – mestre livet» møter du  andre i tilsvarende livssituasjon. Det vil bli gitt undervisning knyttet til rus- og avhengighetsutvikling, trening, rus og arbeidsliv m.m.

ladebs.no har snakket med en av kurslederne, Robert Mulelid, som kan fortell om et kurs som har fått svært gode tilbakemeldinger både fra brukere og fagmiljøet.

- Vi har blant annet fått tilbakemeldinger fra AKAN som hevder at vi har svært gode resultater når vi sammenliknes med andre kurstilbydere i denne bransjen. De endringene og tilpasningene vi har gjort har resultert i et bedre kurs, sier Robert Mulelid.

Ideelt sett ønsker LBS om lag ti kursdeltakere. Deltakelse på kurset krever en formell henvisning fra lege eller annen henvisende behandler. Henvisning kan også sendes etter at kurset har startet opp.

Mulelid kan fortelle at kursdeltakerne i utgangspunktet stiller med svært ulike forutsetninger og bakgrunn.

- De aller fleste yrkesgruppene har vært representert i løpet av de årene vi har drevet dette kurset. Det er både en utfordring og en mulighet, forteller Mulelid som presiserer av hovedpoenget for deltakerne er å sette egne ressurser i sving slik at en kan ta de rette og nødvendige valgene.

- Det er også viktig for både oss og deltakerne at de søker hjelp på et tidlig stadium. Det gjør oss i stand til å ta tak i problemene før deltakerne mister kontrollen, sier Robert Mulelid.

Robert Mulelid og Mari B.J. Teig (se bildet under) vil være kursledere. Kontakt  Robert Mulelid  på tlf. 40039197 eller mail robert.mulelid@ladebs.no om du har spørsmål om kurset.

Klikk her for å lese mer om tilbudet.

c_633_366_16777215_00___images_Diverse_Raskere_tilbake.JPG