Utskrift

Trondheim "fikk" Kompasset

Skrevet av Tor-Steinar Jorem. i kategorien Aktuelt

c_633_366_16777215_00___images_Kompasset_kompasset-pning_a.jpg

Kompasset er offisielt åpnet, og det ble en åpning med mening. – Trondheim og Trøndelag trenger Kompasset, fastslo virksomhetsleder Ingvil Øyestad Løvik.

Kompassets målgruppe er ungdom i alderen 14-35 år som har foreldre med alkoholproblemer.

- Ingen skal vokse opp med foreldre som er fulle. Hvis de likevel gjør det så skal de få hjelp, sa Ingvil Øyestad Løvik. På vårt bilde over er Ingvil (i midten) sammen med sin kollega Bodil Lien tilskuere når Fredrik Karlsen fra BAR (Barn av rusmisbrukere) foretar selve åpningen av Kompasset.

Kompasset, som ligger sentralt i Nordre gate 6, er den fjerde Kompasset-avdelingen i Norge. Bergen, Sandnes og Oslo er våre litt mer etablerte kolleger.

kompasset-pning%20-d.jpg kompasset-pning%20d.jpg
Gruppa Superlativ med tankevekkende låter Fullt hus på åpningen av Kompasset

Les mer om Kompasset og virksomhetens arbeid ved å klikke på denne linja.

Direktør på Lade Behandlingssenter, Rolf Windspoll, er svært glad for at Kompasset er en del av LBS.

- De fleste av oss kjenner en eller flere som er i målgruppen for Kompasset. Et helt nødvendig tilbud i en by som Trondheim, og Kompasset er en viktig del av fagmiljøet på LBS, sa Windspoll.

Blå Kors hadde den årlige TV-aksjonen for snart fire år siden. Kompasset er et av mange resultater av millionene Blå Kors Norge mottok.

- Dette er et svar på TV-aksjonen i 2008. For Blå Kors betyr Kompasset tilgjengelighet og kompetanse. Ideen hentet vi fra TUBA i Danmark. Den beste og viktigste danskeimporten siden vi hentet Kong Håkon…, sa generalsekretær i Blå Kors, Jan Elverum.

De to Kompasset-ansatte i Trondheim, Ingvil Øyestad Løvik og Bodil Lien, har jobba med konseptet det siste året. Uten å ha startet markedsføring er allerede 30 personer tilknyttet Kompasset. Et tall som ventelig vil stige meget raskt.

Gard Berge som er leder for Kompasset i Sandnes kunne fortelle at de fire avdelingene har kontakt med langt over 400 ungdommer.

kompasset-pning%20-%20b.jpg

Alle de fire avdlingene med Kompasset var representert; Gard Berge, Sandnes (t.v.), Ingvil Øyestad Løvik, Trondheim, Bodil Lien, Trondheim, Gøril Westborg Smiseth, Oslo, og Øyvind Ottesen, Bergen.

- Og det er viktig å være klar over at dette ikke er snakk om rusmisbrukere. Dette er hjelpere. Unge mennesker som har tatt et stort ansvar for sine foreldre. Det er den mest motiverte gruppen jeg noen gang har jobbet med. Når Kompasset har startet opp i Trondheim, vil dere raskt oppdage at problemene i byen er større enn dere tror, sa Gard Berge.

Gruppa Superlativ stod for et kunstnerisk innslag helt i stil med Kompassets ideer. De to gutta i Superlativ har flere ganger opptrådd i Blå Kors-sammenheng og forteller at det de ønsker å formidle er tekster som kan gi noe til mennesker som sliter og som føler at de er alene i verden, alene med sine problemer.

Det er mange unge mennesker som har det slik – også i Trondheim.

 

Ved å klikke på denne linja kan du se videoen av Superlativ-sangen "Flasketuten peker på."